Структура и значение отрицательных предложений в армянском языке - Ж. К. Манукян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Հայերենում ժխտական նախադասությունների ձևական դասակարգման ժամանակ տարբերվում են երեք հատկանիշ. 1. Ժխտման տեղը (ըստ այս չափանիշի՝ նախադասությունները բաժանվում են ձևականորեն ընդհանուր ժխտման և ձևականորեն մասնակի ժխտական նախադասությունների): 2. Նախադասության շեշտի տեղը (ըստ այս չափանիշի ձևականորեն ընդհանուր ժխտական նախադասությունների մեջ անջատվում են խառը ժխտումով նախադասությունները): 3. Երկրորդական ժխտական էլեմենտների առկայությունը:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature