Возрождение армянского народа в братской семье народов СССР - А. А. Петросян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
ՍՍՀՄ կազմավորման 50-ամյակը պատմական մեծ նշանակություն ունեցող իրադարձություն է սովետական բազմազգ պետության կյանքում: Նրա 50-ամյա փորձը անհերքելիորեն հաստատել է, թե տնտեսական, սոցիալական և կուլտուրական առաջադիմության ինչպիսի բարձունքների կարող են հասնել պրոլետարական ինտերնացիոնալիզմի մեծ սկզբունքներով միավորված ժողովուրդները:
Keywords: Economic History and Conditions