Формирование интеллектуальных и физических возможностей в процессе антропогенеза - А. С. Чилингарян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Մարդու ֆիզիկական ու մտավոր հնարավորությունների տակ հասկանում ենք մարդու օրգանների և ողջ մարմնի կառուցվածքն ու հարմարվածությունը, որոնց շնորհիվ անհատը սկզբնապես անընդունակ լինելով որևէ կոնկրետ գործելակերպի, հետագայում կարողանում է սովորել ու կատարել աշխատանքի նույնիսկ մի քանի տեսակներ:
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Ethnology; Social and Cultural Anthropology