Ранняя поэзия И. А. Бунина - Я. С. Маркович (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ռուս նշանավոր բանաստեղծ Ի. Ա. Բունինն իր բանաստեղծական ուսումնառությամբ ամենասերտ առնչություն ունի Պուշկինի, Լերմոնտովի, Տյուտչևի, Պոլոնսկու, Ֆետի հետ, որոնց պոեզիան նշանակալի ազդեցություն է թողել վաղ շրջանի նրա ստեղծագործության վրա: Չնայած դրան, Բունինը սկզբնական շրջանում գրել է բազմաթիվ ինքնատիպ բանաստեղծություններ, որոնք բարձր են գնահատել Լ. Ն. Տոլստոյը, Գորկին, Ժեմչուժնիկովը և ուրիշներ:
Keywords: Literature; Language and Literature