К вопросу об определении философии - Г. Г. Габриэльян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ոմանք փիլիսոփայությունը նույնացնում են դիալեկտիկական մատերիալիզմի, ոմանք էլ՝ աշխարհայեցողության հետ: Առարկելով նման հարցադրումներին, Տ. Ի. Օյզերմանը չմերժելով վերջինը, միաժամանակ պնդում է, որ փիլիսոփայությունն իր ուսումնասիրության միասնական առարկան չունի: Նա գտնում է, որ փիլիսոփայության նկատմամբ հնարավոր չէ գիտական հասկացություն կիրառել:
Keywords: B Philosophy; Psychology; Religion; B Philosophy