К вопросу об армянах-халкидонитах - В. А. Арутюнова (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Հայ քաղկեդոնականների պրոբլեմը չափազանց կարևոր է, քանի որ կարող է նոր լույս սփռել Հայաստանի, Վրաստանի և Բյուզանդիայի (հատկապես X-XI դդ. դեպի Արևելք Բյուզանդիայի առաջխաղացման ժամանակաշրջանի) պատմության հարցերի վրա: Քաղկեդոնականության տարածման շրջանակը Հայաստանում բավական ընդարձակ էր: Բյուզանդական կայսրությունն իր քաղաքական ազդեցության ոլորտի մեջ գտնվող շրջաններում նպաստում էր քաղկեդոնական դավանանքի հաստատմանը:
Keywords: History; B Philosophy; Psychology; Religion; Medieval History; BL Religion; D History