Армения в IV в. (К вопросу уточнения терминов «Армения» и «верность») - Н. Г. Гарсоян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ուշ արշակունյաց շրջանի Հայաստանի պատմության ուսումնասիրությանը դեռևս խոչընդոտող դժվարություններն ու հակասությունները բերում են այն եզրակացության, որ որոշ հասկացությունների վերանայումը կարող է օգտակար լինել և նոր արդյունքներ տալ: Մասնավորապես, այն իմաստը, որ այդ շրջանով զբաղվող ժամանակակից պատմաբանների մեծ մասը դնում է որոշ տերմինների հիմքում, կարիք ունի վերանայման, այն առումով, որ այդ տերմինների իմաստը մոտեցվի ժամանակին նրանց տրվող իմաստին:
Keywords: History; Medieval History; D History