Революционная деятельность Сурена Спандаряна в сибирской ссылке - В. С. Эмексузян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ս. Ս. Սպանդարյանի կյանքի և հեղափոխական գործունեության մասին գոյություն ունի բազմաքանակ գրականություն: Սակայն մինչ այժմ ականավոր հեղափոխականի սիբիրյան աքսորի շրջանի կյանքն ու գործունեությունը բավարար չափով չի լուսաբանվել: Այդ բացի լրացման համեստ փորձ է ներկա հոդվածը՝ գրված հազվագյուտ արխիվային փաստաթղթերի և ականատեսների պատմածների հիման վրա:
Keywords: History; D History