Экономико-математические модели оптимального планирования народного хозяйства - А. Г. Арутюнян; С. Г. Арутюнян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Տնտեսության զարգացման ժամանակակից էտապում կարևոր ժողովրդա-տնտեսական նշանակություն է ստացել տնտեսական շրջանների հեռանկարային զարգացման կանխագուշակման տեսությունը: Ստոխաստիկ ծրագրավորման մեթոդների օգնությամբ որոշվում է տնտեսական շրջանի էկոնոմիկայի զարգացման այնպիսի միջակայք, որը մաքսիմումի է հասցնում հասարակական արտադրության արդյունավետությունը՝ հաշվի առնելով ժողովրդական տնտեսության զարգացման աստիճանը և հեռանկարում նրա փոփոխման հնարավորությունները:
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory