О двух византийских военных терминах восточного происхождения - Р. М. Бартикян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
X-XI դարերում Բյուզանդական կայսրության արևելյան բանակաթեմերը Արմենիական էին կոչվում բնակչության հիմնական կազմի էթնիկապես հայ լինելու պատճառով: Նրանց սահմանապահ զորքերը, որ հայերից էին բաղկացած, օգտագործում էին հայկական ռազմական տերմինաբանությունը և պետք է սպասել, որ հայերեն ռազմական մի շարք տերմիններ մուտք գործեցին նաև հունարեն լեզվի մեջ:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature; Military Science