Определение объема выборочной совокупности при заданном значении ошибки - Эд. А. Абгарян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ընտրողության տեխնիկան օգտագործվում է սոցիոլոգիական ուսումնասիրության առաջնային՝ էմպիրիկ փաստերի հավաքման և մշակման կարևոր էտապում: Այն հնարավորություն է ընձեռնում արագացնել փաստերի հոսքը, կրճատել ուսումնասիրության ժամկետը և ծախսերը: Հոդվածում հիմնական ուշադրությունը դարձված է ընտրողության ծավալի որոշման մաթեմատիկական ապարատին, որը հնարավորություն է տալիս, մեթոդի էությունից բխող սխալների և ընտրության ծավալի ցանկալի հարաբերակցություն գտնել:
Keywords: Mathematics; Science; Sociology; H Social Sciences