Ленин и становление советской национальной государственности в Закавказье - А. 3. Бегиян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Անդրկովկասում ազգային պետությունների հաստատումը և նրանց միավորումը Անդրկովկասյան Ֆեդերացիայի մեջ տեղի է ունեցել Վ. Ի. Լենինի անմիջական ղեկավարությամբ: Նա նշել է անդրկովկասյան ժողովուրդների ազգային պետականության զարգացման գլխավոր ուղիներն ու խնդիրները, առաջնակարգ նշանակություն է տվել սովետական իշխանության ամրապնդման, նրանց տնտեսական ու կուլտուրական ծաղկման, ժողովուրդների միջև եղբայրության ու խաղաղության հաստատման պրոբլեմներին:
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science