В. И. Ленин—организатор борьбы с внутренней контрреволюцией при переходе к НЭПу - В. С. Козлов (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Նոր տնտեսական քաղաքականությանն անցնելու շրջանում կոմունիստական կուսակցությունը և սովետական կառավարությունը մաքսիմում ուժեր և միջոցներ ներդրեցին, որպեսզի ամենասեղմ ժամկետներում լիկվիդացնեին քաղաքացիական պատերազմի հետևանքները: Վ. Ի. Լենինի անմիջական գլխավորությամբ գործողության մեջ դրվեց կուսակցական և պետական հսկա մեխանիզմը, որը կոչված էր վերացնելու ծագած կուլակային և այլ տարրերի զինված հակահեղափոխությունը:
Keywords: History; Political Science; Economic History and Conditions; D History; H Social Sciences; J Political Science