Из наблюдения над типами текстов - С. А. Асланян; В. М. Григорян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Սույն հոդվածը նվիրված է տողի հատկությունների քննությանը: Ուսումնասիրության համար նյութ են ծառայել տեքստի պատկերավոր կազմակերպման նմուշները՝ վերցված անտիկ և ռուս հեղինակների աշխատություններից: Հոդվածում քննության է առնվում կազմակերպված տողի ֆունկցիայի միայն մասնավոր դրսևորումը՝ պատկերավոր բանաստեղծությունների մեջ: Վերջիններս իրենց բնույթով բազմարժութային են: Բացի կազմակերպված տողով տեքստին բնորոշ հատկություններից, նրանց մեջ կա ևս մի արժույթականություն՝ տեքստի սեմիոտիկ կազմակերպման միջոցով ներգործելը կամ ազդելը:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature