Концепция человека в творчестве Андрея Платонова - Н. П. Сейранян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Երկարամյա մոռացությունից հետո վերստին հարություն առան սովետական մեծ գրող Անդրեյ Պլատոնովիչ Պլատոնովի (1899-1951) ստեղծագործությունները: Ամեն տարի հրատարակվում են գրողի նորանոր գործեր և արձակ երկերի ժողովածուներ ինչպես մեզ մոտ, այնպես էլ արտասահմանում: Հոդվածում քննվում է Պլատոնովի ստեղծագործությունների էվոլյուցիան 20-30 և 40-ական թվականներին ու նրա արձակի վերլուծմամբ բացահայտվում՝ գրողի աշխարհընկալման ինքնատիպությունը, նրա երկերի գաղափարական և թեմատիկ առանձնահատկությունները, միայն իրեն հատուկ գեղարվեստական հնարանքները:
Keywords: Literature; Language and Literature