Кибернетика общества - Б. Б. Мелик-Шахназарян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Կիբերնետիկան ուսումնասիրում է ղեկավարման պրոցեսները և կապերը տեխնիկական և հասարակական սիստեմներում, ինչպես նաև բիոլոգիական օրգանիզմներում: Կիբերնետիկայի դրանց համապատասխանող ուղղությունները՝ տեխնիկական կիբերնետիկան և բիոկիբերնետիկան հաստատուն տեղ են գրավել համաշխարհային գիտության մեջ: Հասարակության կիբերնետիկան նույնպես պահանջում է իր ինքնուրույն տեղը գիտության մեջ:
Keywords: H Social Sciences; Mathematics; Science