Развитие государственности Советской Армении - А. 3. Бегиян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
50 տարի առաջ Հայաստանում հաղթանակեց սովետական իշխանությունը և ձևավորվեց Սովետական Սոցիալիստական Հայկական պետությունը: Հենվելով ՍՍՀՄ եղբայրական հանրապետությունների օգնության վրա, իր զարգացման ճանապարհին հաղթահարելով ներքին և արտաքին դժվարություններ, Սովետական Հայաստանը ձեռք բերեց մեծ հաջողություններ ազգային, պետական, տնտեսական, մշակութային շինարարության բնագավառում:
Keywords: History; Political theory; D History; J Political Science