Ռազմավարություն և կազմակերպական կառուցվածք - Սուվարյան, Յուրի (ՀՀ ԳԱԱ)
Ռազմավարությունը կազմակերպության փիլիսոփայությունն է, որն արտահայտում է նրա մրցակցային նպատակները, գործողությունների և ռեսուրսների բաշխման գերակայությունները, իսկ դրա հիմնավորվածությունը զգալիորեն պայմանավորված է մշակման մեթոդաբանությամբ և կազմակերպական կառուցվածքը գլխավորողի՝ առաջնորդի կերպարով, այսինքն՝ նրա գիտելիքների մակարդակով ու ղեկավարման ոճով՝ որպես կառավարչական որոշումների ընդունման առաջին սուբյեկտի։ Համապատասխան լիազոր մարմինների կողմից ռազմավարության ընտրությանը հաջորդող նրանց կառավարչական որոշումը կառավարման կազմակերպական կառուցվածքի սահմանումն է, որին ներկայացվող պահանջներից են՝ համապա-տասխանությունը ռազմավարությամբ սահմանված կազմակերպության նպատակների իրագործմանը, աշխատանքի մասնագիտական և ոլորտային բաժանմանը, Մ. Վեբերի ձևակերպած ռացիոնալ բյուրոկրատիայի բնութագրերին, գիտատեխնոլոգիական բարձր տեմպերով փոփոխությունների պայմաններում լինել ճկուն և հարմարվողական, ապահովել կառավարման ապարատի օպտիմալացումը։ Стратегия является философией организации, которая выражает ее конкурентные цели, приоритеты распределения ресурсов и действий. Обоснованность стратегии существенным образом обусловлена методологией её разработки, а также образом, т.е. уровнем интеллекта и стиля руководства организационной структуры – его лидера как первого субъекта принятия управленческих решений. Следующим управленческим решением после принятия стратегии соответствующими уполномоченными органами является утверждение организационной структуры управления, которая должна учесть определенные требования: соответствовать реализации определенных стратегией целей организации, профессиональному и отраслевому разделению труда, характеристикам рациональной бюрократии, сформулированным М. Вебером, быть гибкими и адаптивными в условиях изменений высоких темпов научно-технологических процессов, обеспечить оптимизацию управленческого аппарата. Strategy is the organization's philosophy, which expresses its competitive goals, priorities for actions and resource distribution. Its validity is significantly determined by the development methodology and the character of the person leading the organizational structure - the leader, i.e. the level of his knowledge and management style, as the first subject of making administrative decisions. The administrative decision of the joint-authorized bodies following the selection of the strategy is the definition of the organizational structure of the management, which is one of the requirements for the joint assignment. Among the requirements included in it are: co-responsibility for the implementation of the goals of the organization defined by strategy, professional and sectoral division of work, being flexible and adaptable to the characteristics of the rational bureaucracy formulated by M. Weber, to ensure the optimization of the administrative ap-paratus in the conditions of high-speed scientific and technological changes.
Keywords: Տնտեսագիտություն