Использование катализаторов на основе оксидов меди, никеля и хрома для беспламенного сжигания ацетона - Григорян, Р. Р.; Арсентьев, С. Д.; Тавадян, Л. А. («Գիտություն» հրատ.)
Установлена возможность использования катализаторов на основе оксидов меди, никеля и хрома для беспламенного сжигания ацетона. Катализаторы на основе меди и оксида меди(II) проявили наиболее высокую активность и стабильность. Согласно микроскопическим исследованиям в течении реакции на их поверхности образуются микроразмерные упорядоченные структуры. Հաստատված է ացետոնի անբոց այրման համար պղնձի, նիկելի և քրոմի օքսիդների հիման վրա կատալիզատորների օգտագործման հնարավորությունը։ կատալիզատորները պղնձի և պղնձի օքսիդի հիման վրա ցուցաբերում են գործողության առավել բարձր ակտիվություն և կայունություն։ Համաձայն էլեկտրոնային մանրազնության հետազոտությունների ռեակցիայի ընթացքում դրանց մակերևույթներին առաջանում են միկրոնային չափերով կարգավորված կառուցվածքներ։ The possibility of using catalysts based on copper, nickel and chromium oxides for flameless combustion of acetone has been established. The temperature values on the catalysts surface were measured and their stability during the combustion was determined.Catalysts based on copper and copper(II) oxide showed the highest activity and stability. According to the electron microscopic studies, microsized ordered structures were formed on their surfaces during the reaction.
Keywords: Физическая химия