В битве за Белоруссию - И. X. Баграмян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Բելոռուսիայում 1944 թ. ամռանը սովետական զինված ուժերի ձեռք բերած հաղթանակը Հայրենական մեծ պատերազմի տարեգրության վառ էջերից մեկն է: Ներկա հոդվածում հեղինակը պատմում է իր հուշերը գերմանա-ֆաշիստական զավթիչներից Բելոռուսիայի ազատագրման համար Առաջին մերձբալթյան ռազմաճակատի զորքերի մարտական գործողությունների մասին։ 1944 թ. ամոանր սովետա-գերմանական ռազմաճակատի բելոռուսական հատվածում ստեղծվել էր դեպի արևելք ձգված մի վիթխարի ելուստ, որը հիտլերյան հրամանատարությունր անվանում էր «Բելռռուսական պատշգամբ»։
Keywords: History; World War II; D History