О системно-структурном подходе к анализу научных знаний - А. С. Манасян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Բնական գիտությունների բնագավառում համընդհանուր կիրառություն գտած համակարգա-կառուցվածքային վերլուծության մեթոդները լայնորեն ներթափանցում են նաև գիտելիքների ուսումնասիրության ոլորտը: Ամենայն հավանականությամբ տրամաբաննները և փիլիսոփաները այժմ կանգնած են գիտելիքի համակարգայնության տեսանկյունով որոշ ավանդական հարցերի վերանայման անհրաժեշտության առջև: Ըստ էության, գիտելիքի համակարգա-կառուցվածքային վերլուծության արդյունքները նախորդում են այդ հարցերի բուն լուծմանը և պայմանավորում այն:
Keywords: Philosophy; Psychology; Religion; Science