Хозяйственная реформа и улучшение использования основных фондов - А. А. Аракелян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Վերջին տարիների ընթացքում կիրառվող տնտեսական ռեֆորմը զգալի չափով բարձրացրեց սոցիալիստական արտադրության արդյունավետությունը: Պլանավորման և տնտեսական խթանման նոր սիստեմին անցած արդյունաբերական ձեռնարկությունները 1966-1968 թթ. տվել են լրացուցիչ արտապլանային, ավելի քան 2 մլրդ. ռ. շահույթ և 9 մլրդ. ռ. արտադրանք: Արդյունավետության աճի համար խոշոր նշանակություն ունի հիմնական արտադրական ֆոնդերի օգտագործման մակարդակի բարձրացումը:
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory