О некоторых проектах модернизации ереванского синхротрона АРУС - Акопян, А. С.; Марукян, Г. О.; Гульбекян, Г. Г.; Торосян, Г. Т.; Бабаян, А. З.; Ваградян, Л. Р.
В работе представлено краткое описание проектов модернизации и модификации Ереванского электронного синхротрона АРУС Национальной научной лаборатории им. А.И. Алиханяна (Ереванский физический институт). Описанные работы, предложенные в разные годы, представляют интерес в связи с обсуждением вопроса создания новой ускорительной базы в Армении для решения актуальных прикладных и фундаментальных физических задач. Ներկայացված է Ա. Ալիխանյանի անվան Ազգային գիտական լաբորատորիայի (Երևանի ֆիզիկայի ինստիտուտ) ԱՐՈՒՍ էլեկտրոնաիյն սինքրոտրոնի արդիականացման և մոդիֆիկացիայի նախագծերի համառոտ նկարագրությունը: Տարբեր տարիներին մշակված և առաջարկված աշխատանքները հետաքրքրություն են ներկայացնում Հայաստանում նոր արագացուցչային բազայի ստեղծման հարցի քննարկման կապակցությամբ՝ ակտուալ կիրառական և ֆիզիկայի հիմնարար խնդիրների ուսումնասիրման համար: The paper presents a brief description of the projects for the modernization and modification of the Yerevan Electron Synchrotron ARUS of the A. Alikhanyan National Science Laboratory (Yerevan Physics Institute). The described works, proposed in different years, are of interest in connection with the discussion of the issue of creating a new accelerator base in Armenia for solving actual applied and fundamental physical problems.
Keywords: Физика