Влияние низкоинтенсивных миллиметровых электромагнитных волн на вязкость и плотность водно-солевых растворов - Калантарян, В. П.; Казарян, Р. С.; Бабаян, Ю. С.; Тадевосян, А. А.
Исследованы плотности водно-солевого раствора и водно-солевого раствора ДНК в зависимости от концентрации NaCl в растворе при облучении их миллиметровыми электромагнитными волнами нетепловой интенсивности резонансными для колебаний гексагональных водных молекулярных структур частотой 50.3 ГГц. Исследования показали, что при облучении плотность растворов увеличивается. Изменение плотности из-за облучения минимально для 0.9% раствора NaCl (физиологического раствора). Вискозиметрические измерения показали, что для физиологического раствора ДНК облучение (которое приводит к дегидратации ДНК) не приводит к заметному изменению вторичной и третичной структуры ДНК. Ուսումնասիրվել է ջուր-աղային և ԴՆԹ-ի ջուր-աղային լուծույթների խտությունը՝ կախված լուծույթում NaCl-ի կոնցենտրացիայից, երբ լուծույթները ճառագայթվել են ոչ ջերմային միլիմետրային տիրույթի ջրի հեքսագոնալ մոլեկուլյար կառուցվածքների տատանումների ռեզոնանսային 50.3 ԳՀց հաճախության էլեկտրամագնիսական ալիքներով: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ճառագայթման հետևանքով մեծանում է լուծույթի խտությունը: Ճառագայթման հետևանքով խտության նվազագույն փոփոխությունը դիտվում է 0.9% NaCl (ֆիզիոլոգիական լուծույթ) դեպքում: ԴՆԹ-ի ֆիզիոլոգիական լուծույթի մածուցիկաչափության տվյալները վկայում են, որ ճառագայթումը (որը բերում է ԴՆԹ-ի դեհիդրատացիայի) չի ուղեկցվում ԴՆԹ-ի երկրորդային և երրորդային կառուցվածքների նկատելի փոփոխությամբ: The density of water-salt solutions and the water-salt solutions of DNA are studied depends on the concentration of NaCl in the solutions, when the solutions are irradiated with a resonance frequency of 50.3 GHz oscillations of the hexagonal molecular structure of water in the non-thermal millimeter range. The investigations show that in the result of radiation the density of the solution increases. In the result of radiation, the minimal change of the density is observed in the case of 0.9% NaCl solution. The viscosity data of DNA solution prove that the radiation (which brings to DNA dehydration) is not accompanied by visible changes of DNA secondary and thirdly structures.
Keywords: Физика