Об урартской иероглифической письменности - Л. А. Барсегян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ուրարտական ցեղերի նյութական կուլտուրայի ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ Վանի թագավորությունում ասսուրա-բաբելական սեպագրի հետ միասին գոյություն է ունեցել նաև հիերոգլիֆ գիրը: Ուրարտական հիերոգլիֆ նշաններ հայտնաբերվել են Թոփրախ Կալեի (Վան) և Կարմիր բլուրի պեղումների ժամանակ: Այդ նշանները հանդիպում են բրոնզե թասերի, վահանների, կարասների և կնիքների վրա, որոնց ընդհանուր թիվն այժմ հասնում է շուրջ 150-ի:
Keywords: Պալեոգրաֆիա; Археология