Отражение национально-освободительного движения в современной зарубежной курдской поэзии - О. Дж. Джалилов (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ազգային-ազատագրական պայքարի ներկա էտապում մեծ է արտասահմանյան քրդական առաջադիմական գրականության դերը։ Այդ ասպարեզում իր ուրույն տեղն է գրավում պոեզիան, որին հատուկ է պարզություն, հստակություն, բանաստեղծական խոսքի անկեղծություն ու հեղափոխական մարտական ոգի։ Հոդվածում ցույց Է տրված, որ ժամանակակից արտասահմանյան քրդական պոեզիայի մշակները՝ Իբրահիմ Ահմեդը, Օսման Սաբրին, Ջագարխունը, Ղադրի Ջանը, Դըլզարը, Հաժարը, Քամուրանը, Մալլա Քերիմ Ռաբաթին և շատ ուրիշներ ստեղծագործաբար յուրացնելով ու զարգացնելով իրենց ավագ սերնդի՝ Փիրամերդի, Գորանի, Ալի Քյամալ Բափիրի, Բեքյասի, Դըլդարի, Նուրի շեյխ Սալահի, Աբդուլ Վահաբ Նուրու, Զիուարի և ուրիշների բանաստեղծական տրադիցիաները, նոր թափ ու երանգ են հաղորդում իրենց մարտական ստեղծագործություններին՝ օրգանապես կապվելով քուրդ ժողովրդի ազգային-ազատագրական պայքարի հետ։
Keywords: Литература