Ассирийцы Турции и Ирана в период первой мировой войны - Л. М. Саргизов (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Հին Ասորեստանի պատմությունը անհամեմատ ավելի լավ է ուսումնասիրված, քան ժամանակակից ասորիների պատմությունը: Եթե հին Ասորեստանի պատմությանը նվիրված կան բազմաթիվ աշխատություններ, ապա ժամանակակից ասորիների պատմության վերաբերյալ համարյա ոչինչ չկա հրապարակի վրա: Աոաջին համաշխարհային պատերազմի տարիները Մերձավոր Արևելքում ասորի ժողովրդի պատմության մեջ եղել են քաղաքական իրադարձություններով առավել հարուստ ժամանակաշրջան:
Keywords: История; Этнические группы и расы; Первая мировая война