Основные языковые источники современной терминологии - Карапетян, Нина; Багарян, Амалия
Рассматриваются наиболее частотные источники и способы терминообразования в русском языке. Указываются основные формы их образования: базовые термины, общенаучные, общетехнические термины, термины мировой семантики. Показана важность системы языка и её языковых норм, которые влияют на принципы становления, сформирования технической и, в частности, русской терминологии. К способам терминообразования относятся: аббревиация, морфологический и синтаксический способы. Դիտարկվում են ռուսաց լեզվում տերմինագոյացության հաճախակի հանդիպող աղբյուրները և մեթոդները։ Նշվում են դրանց կազմավորման հիմնական ձևերը՝ բազային տերմիններ, ընդհանուր-գիտական, ընդհանուր-տեխնիկական, համաշխարհային իմաստաբանուիտարկվում են ռուսաց լեզվում տերմինագոյացության հաճախակի հանդիպող աղբյուրները և մեթոդները։ Նշվում են դրանց կազմավորման հիմնական ձևերը՝ բազային տերմիններ, ընդհանուր-գիտական, ընդհանուր-տեխնիկական, համաշխարհային իմաստաբանության տերմիններ։ Ներկայացվում է լեզվական համակարգի և ձևերի կարևորությունը, որը մեծ ազդեցություն է ունենում տերմինաբանության ստեղծման և ձևավորման գործում։ Frequently encountered sources and methods of term formation in the Russian language are presented in the article. The main forms for their construction are basic terms, generalscientific, general-technical, and global semantics terms. The article presents the importance of the language system and forms, which have a great impact on the creation and formation of terminology.
Keywords: Языкознание