К вопросу об определении первобытной общественно- экономической формы труда - Г. Г. Тер-Григорян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Մարդկային հասարակության զարգացման սկզբնական շրջանի և նախնադարյան հասարակական-տնտեսական ֆորմացիայի լինելիության պրոբլեմը սովետական գրականության մեջ իր վերջնական լուծումը չի գտել։ Ելնելով աշխատանքի երկակի բնույթի ու արժեքի տեսության մարքսյան վերլուծությունից, ինչպես և նրա կողմից մշակված հասարակության պատմական զարգացման տեսության էությունից, ներկա հոդվածում սահմանվում է նախնադարյան հասարակության դարաշրջանին հատուկ աշխատանքի հասարակակսն- տնտեսական սպեցիֆիկ ձևը։ Հեղինակը հետազոտում է մարդու սկզբնական արտադրողական գործունեության և բնականորեն առաջացած ընդհանրության գոյացման միասնությունր, որը բերում է հասարակական աշխատանքի մի հատուկ ձևի, այսինքն ցույց է տալիս նախնադարյան հասարակության արտադրական հարաբերությունների ծագման և հարատևման նյութական նախադրյալները։
Keywords: Философия