К решению однопараметрических матричных палиндромных задач типа А(t)•X(t) + X(t)•A(t) = 0 - С. О. Симонян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предложены два метода решения однопараметрических матричных палиндромных задач: аналитический метод, представляющий определенный теоретический интерес, и численно-аналитический метод, представляющий научно-практический интерес. Առաջարկվել են միապարամետրական մատրիցային պալինդրոմային խնդիրների լուծման երկու եղանակներ՝ անալիտիկ եղանակը, որը ներկայացնում է որոշակի տեսական հետաքրքրություն, և թվա-անալիտիկ եղանակը, որը ներկայացնում է գիտա-գործնական հետաքրքրություն: Two methods are proposed for solving one-parameter matrix palindromic problems - the analytical method, which is of certain theoretical interest, and the numerical-analytical method which is of scientific and practical interest.
Keywords: Technology