Լարմամբ ղեկավարվող գեներատորի ելքային հաճախության ինքնահարմարման մեթոդ - Ա. Ս. Տրդատյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացված է լարմամբ ղեկավարվող գեներատորի (ԼՂԳ) ջերմաստիճանային փոփոխություններից առաջացած ելքային ազդանշանի հաճախության շեղման փոքրացման ինքնահարմարման մեթոդ։ Ինտեգրալ սխեմաների (ԻՍ) մուտք/ելք (Մ/Ե) հանգույցներում փոխանցվող տվյալի հուսալի ընթերցման գործում մեծ է ԼՂԳ ենթահանգույցի դերը: Представлен метод самонастраивающейся выходной частоты генератора, управляемого напряжением (ГУН). В частности, выходная частота ГУН меняется в зависимости от температурных изменений. Роль узла ГУН велика в надежном считывании данных, передаваемых в узлах входа/выхода интегральных схем. A method for self-configurable output frequency of voltage controlled oscillator (VCO) is presented. The output signal frequency variation of VCO mainly depends on the temperature changes. The role of the VCO sub-circuit is great in the reliable reading of data transmitted in the nodes of integrated circuits.
Keywords: Technology