Определение коэффициента теплоотдачи конденсаторов с охлаждаемыми водой одним и двумя змеевиками - Л. А. Варданян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследуется макетный образец конденсаторного типа с одним и двумя змеевиками, охлаждаемыми водой. Расчетные значения коэффициента теплоотдачи αт полученные на основе теории подобия с применением критериев Нуссельта, Рейнольдса и Прандтля, сравнены с экспериментальными результатами. Ուսումնասիրվել է ջրով հովացվող կոնդենսատորային տեսակի մակետային նմուշ՝ մեկ և երկու գալարախողովակներով: αт ջերմատվության գործակցի հաշվարկային արժեքները ստացվել են նմանության տեսության համաձայն՝ Նուսսելտի, Ռեյնոլդսի և Պրանդտլի չափանիշների կիրառմամբ, և համեմատվել են փորձնական արդյունքների հետ: A sample of a capacitor type with one and two water-cooled coils is investigated. The calculated values of the heat transfer coefficient αт obtained on the basis of the similarity theory using the Nusselt, Reynolds and Prandtl criteria are compared with the experimental results.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology