Հանքավայրի բաց և ստորգետնյա շահագործման դեպքում շրջակա միջավայրի վրա բացասական ազդեցության համեմատական գնահատականը - Ս. Ս. Ղարսլյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքում Սոթքի ոսկու հանքավայրի օրինակով ներկայացված են համակցված՝ բաց և ստորգետնյա եղանակներով մշակման դեպքում մթնոլորտ արտանետվող վնասակար նյութերի և շրջակա միջավայրին հասցվող վնասի քանակական տարբերությունները։ В настоящей работе на примере Соткского золоторудного месторождения показаны количественные различия выбрасываемых в атмосферу вредных веществ и ущерба окружающей среды в процессе комбинированной (открытым и подземным способами) разработки. In this work, using the example of the gold field in Sotq, the quantitative differences of harmful substances emitted into the atmosphere and the damage to the environment in the process of combined (open and underground methods) development are shown.
Keywords: Science; Geology; Mining engineering; Metallurgy; Technology