The Output Noise Reduction Of A Flash Analog-Digital Converter - Babajanyan, H. A. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
A new approach to reducing output noises in the Flash analog-digital converter (ADC) is presented. A type of ADC with the least amount of noise is Flash ADC, but it also needs to have noises as less as possible. By using this method in 32nm technology, the area of the circuit increases by 72% and the noise error decreases by 63%. This method is very preferable to use for high bit Flesh ADC circuits, as the latter have many logic cells in the Encoder. Switching inputs of those cells leads to high noises in the output. Ներկայացված է ուղիղ փոխարկման անալոգային-թվային փոխարկիչում (ԱԹՓ) ելքային աղմուկների նվազեցման նոր մոտեցում: Ամենաքիչ ելքային աղմուկներ ունեցող ԱԹՓ-ի տեսակը ուղիղ փոխարկման ԱԹՓ-ն է, բայց այն նույնպես կարիք ունի՝ ունենալու հնարավորինս քիչ ելքային աղմուկներ։ Օգտագործելով այս մեթոդը 32 նանոմետր տեխնոլոգիայում, սխեմայի մակերեսը մեծանում է 72%-ով, իսկ ելքային աղմուկները նվազում են 63%-ով։ Այս մեթոդը շատ նախընտրելի է օգտագործել բարձր բիթային ուղիղ փոխարկման ԱԹՓ-ներում, քանի որ դրանք ունեն մեծ քանակով տրամաբանական բջիջներ կոդավորիչի սխեմայում։ Այդ բջիջների փոխանջատվող մուտքերը հանգեցնում են ելքային բարձր աղմուկների։ Представлен новый метод уменьшения выходных шумов аналого-цифрового преобразователя (АЦП) прямого преобразования. Типом АЦП, имеющего наименьшую величину выходных шумов, является АЦП прямого преобразования, но выходные шумы у него тоже должны быть как можно меньше. Используя метод в 32 нм технологии, площадь схемы повышается на 72%, а выходные шумы уменьшаются на 63%. Метод предпочтительнее использовать в высокобитных АЦП прямого преобразования, поскольку они имеют в энкодере логические ячейки в больших количествах. Переключающиеся входы этих ячеек приводят к большим выходным шумам
Keywords: Microelectronics