Квазиточное приближение для описания волнового поля - Хачатрян, А. Ж.; Торчян, К. А.; Парсамян, А. Ф.; Агабекян, В. Н. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Рассматривается задача приближенного волнового поля в так называемых ближней, средней и дальней зонах наблюдения. Показана возможность введения более точ- ного, по сравнению с приближением Френеля, так называемого квазиточного приближения. Для задачи интерференции получено распределение интенсивности в ближней зоне наблюдения, а также в приближениях Френеля и Фраунгофера. Показано, что положения максимумов интенсивности в ближней зоне наблюдения определяются кубическим уравнением Դիտարկված է ալիքային դաշտի մոտավոր նկարագրման խնդիրը, այսպես կոչված, հարակից, միջին և հեռու դիտման գոտիներում: Ցույց է տրված Ֆրենելի մոտավորության նկատմամբ ավելի ճշգրիտ, այսպես կոչված, քվազի ճշգրիտ մոտավորության ներմուծման հնարավորությունը: Ինտերֆերենցիայի խնդրի համար ստացվել է ինտենսիվության բաշխվածությունը դիտման հարակից գոտում, ինչպես նաև Ֆրենելի և Ֆրանգոֆերի պատկերները: Ցույց է տրվել, որ հարակից գոտում ինտենսիվության մաքսիմումները որոշվում են խորանարդային հավասարումով: The problem of an approximate wave field in the so-called near, middle and far zones of observation is considered. The possibility of introducing a more accurate than the Fresnel approximation, the so-called quasi-exact approximation, is indicated. For the interference problem, the intensity distribution is obtained in the near field of observation, as well as in the Fresnel and Fraunhofer approximations. It is shown that the positions of intensity maxima in the near zone of observation are determsined by a cubic equation.
Keywords: Радиоэлектроника