Ռելիեֆային հեռանկարի կառուցման երկրաչափական ալգորիթմի մշակումը - Բակունց, Մ. Գ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Ծրագիրը մշակելիս նպատակահարմար է դիտարկել ռելիեֆային հեռանկարի կառուցման համար անհրաժեշտ այն պարամետրերը, որոնք գործնականում ավելի հաճախ են կիրառվում: Այս իմաստով ծրագրի մշակման համար ընտրում ենք ռելիեֆային հեռանկարի կառուցման երկրաչափական ալգորիթմի երկու տարբերականեր, որոնք իրարից տարբերվում են նախապես առաջադրվող պարամետրերի բնույթով: При разработке программы целесообразно учитывать параметры, необходимые для построения рельефной перспективы, которые часто используются на практике. С этой целью выбраны два варианта геометрического алгоритма построения рельефной перспективы, отличающиеся друг от друга характером заданных параметров. When developing a program, it is advisable to consider the parameters required to construct a relief perspective, which are often used in practice. In this sense, two variants of the geometric algorithm for the construction of the relief perspective are chosen, which differ from each other in the nature of the pre-set parameters.
Keywords: Հաշվողական տեխնիկա և ինֆորմատիկա