Дедуктивный анализ векторных моделей логических функций и социальных отношений - Хаханова, А. В.; Абдуллаев, В.; Хаханов, В. И.; Чумаченко, С. В.; Литвинова, Е. И.; Хаханов. И. В. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Предлагается модель xor–отношений между логическими функциями цифровых схем, которая сворачивается в ноль-пространство, что дает возможность решать задачи технической диагностики, генеративного машинного обучения, поиска сходстваразличия между процессами и явлениями. Вводится метрика failure-driven management T ⊕ F ⊕ L = 0, которая формализует все известные процессы cоздания компьютинга, включая design and test, cyberphysical и cybersocial, а также федеративный и генеративный ML–computing. Определяются достоинства векторной универсальной модели для компактного описания процессов, явлений, функций и структур. Предлагается векторно-дедуктивный метод синтеза формул для транспортирования входных списков (данных) неисправностей, которая имеет квадратичную вычислительную сложность регистровых операций. Предложены граф-логические модели, которые описывают адекватно социальные процессы и явления, включая логику управления при демократии, диктатуре и анархии. Առաջարկվում է թվային սխեմաների տրամաբանական ֆունկցիաների միջև xor- հարաբերությունների մոդել, որն ընկնում է զրոյական տարածության մեջ, ինչը հնարավորություն է տալիս՝ լուծելու տեխնիկական արատորոշման, գեներատիվ մեքենայական ուսուցման, ինչպես նաև գործընթացների և երևույթների միջև նմանությունների ու տարբերությունների որոնման խնդիրները:. Ներդրված է ձախողման վրա հիմնված T⊕ F⊕L=0 կառավարման մետրիկան, որը ձևավորում է հաշվարկների ստեղծման բոլոր հայտնի գործ- ընթացները, ներառյալ նախագծումը և թեստավորումը, կիբերֆիզիկական և կիբերսոցիալական, ինչպես նաև ֆեդերատիվ և գեներատիվ մեքենայական ուսուցման հաշվարկները: Որոշվում են գործընթացների, երևույթների, ֆունկցիաների և կառուցվածքների սեղմ նկարագրության վեկտորային համապիտանի մոդելի առավելությունները։ Առաջարկվում է սխալների մուտքային ցանկերի (տվյալների) տեղափոխման բանաձևերի սինթեզի վեկտորդեդուկտիվ մեթոդ, որն ունի ռեգիստորային գործողությունների քառակուսային հաշվողական բարդություն: Առաջարկվում են գրաֆային-տրամաբանական մոդելներ, որոնք համարժեք կերպով նկարագրում են սոցիալական գործընթացներն ու երևույթները, ներառյալ ժողովրդավարության, բռնապետության և անարխիայի պայմաններում կառավարման տրամաբանությունը: A model of xor-relations between the logical functions of digital circuits is proposed that collapses into zero-space, which makes it possible to solve the problems of technical diagnostics, generative machine learning, search for similarities and differences between processes and phenomena. A metric of failure-driven management T⊕ F⊕L=0 is introduced, which formalizes all known processes for creating computing, including design and test, cyberphysical and cybersocial, as well as federative and generative ML– computing. The advantages of a universal vector model for a compact description of processes, phenomena, functions and structures are determined. A vector-deductive method for formula synthesis for transporting input lists (data) of faults is proposed, which has a quadratic computational complexity of register operations. Graph-logical models are proposed that adequately describe social processes and phenomena, including the logic of control under democracy, dictatorship and anarchy.
Keywords: Вычислительная техника и информатика