Արտադրական պայմաններում Թեղուտի մոլիբդենիտային խտանյութից ֆերոմոլիբդենի ստացման գործընթացի հիմնավորումը - Զաքարյան, Է. Գ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Կատարվել է տարբեր վերականգնող նյութերով Թեղուտի մոլիբդենիտային խտանյութի վերականգնմամբ ֆերոմոլիբդենի ստացման արդյունաբերական գործընթացի հիմնավորում: Ցույց է տրվել, որ մոլիբդենի օքսիդների վերականգնումն ածխածնով ուղեկցվում է անցանկալի կարբիդների՝ Mo2C և MoCl-x առաջացմամբ։ Ֆերոմոլիբդենի մեջ ածխածնի պարունակության սահմանափակ լինելու պատճառով (0,05…0,5% C) այն ստացվում է մետաղաջերմային մեթոդով։ Արտադրության մեջ ֆերոմոլիբդենը ստանում են մոլիբդենի խտանյութից (50…55% Mo), անվառարան, սիլիկաալյումինաջերմային վերականգնմամբ՝ վերին հարուցման եղանակով, 60…65% Si և 10…12% Al պարունակող ֆերոսիլիալյումինի (FeSiAl), ալյումինի փոշու, երկաթի հանքաքարի, պողպատի խարտվածքի և կրաքարի օգտագործմամբ։ Գործընթացն ընթանում է միայն մոլիբդենի, երկաթի և այլ տարրերի օքսիդների՝ սիլիցիումի և ալյումինի հետ վերականգնողական ռեակցիաների արդյունքում անջատվող ջերմության շնորհիվ։ Проведены исследования процесса получения в промышленных условиях ферромолибдена из техутского молибденитового концентрата с использованием разных восстановительных материалов. Показано, что процесс восстановления оксида молибдена углеродом сопровождается образованием нежелательных карбидов Мо2С и МоС1-х. Из-за ограничения содержания углерода в ферромолибдене (≤0,05…0,5% С) его получают металлотермическим способом. В производстве ферромолибден выплавляют внепечным силикоалюминотермическим методом с верхним запалом из обожженного молибденового концентрата (50…55% Мо) и с применением ферросиликоалюминия, содержащего 60…65% Si и 10…12% Al, алюминиевой крупки, железной руды, стальной стружки и извести. Процесс протекает только за счет тепла, выделяющегося в результате реакций восстановления оксидов молибдена, железа и других элементов кремнием и алюминием. Studies of the production process of ferromolybdenum under industrial conditions feom Teghut molybdenite concentrate by using different reducing materials are carried out. Molybdenum can be reduced by carbon at low energy costs. However, the reduction of molybdenum oxides with carbon is accompanied by the formation of undesirable carbides Mo2C and MoCl-x. Due to the limitation of the carbon content in ferromolybdenum (≤0.05…0.5% C), it is obtained by the metallothermal method. In production, ferromolybdenum is smelted by the out-of-furnace silicoaluminothermal method with an upper fuse from fired molybdenum concentrate (50.% Mo) and the use of ferro-siliconaluminum (FSA) containing 60…65% Si and 10…12% Al, aluminum grains, iron ore, steel shavings and lime. The process takes place only due to the heat released by the reduction reactions of molybdenum, iron and other elements oxides with silicon and aluminum.
Keywords: Մետալուրգիա