Цифровая трансформация экономики: опыт Китая и пути его применения в Армении - Арутюнян, Геворг
Չինաստանի կողմից իրականացվող թվայնացման ռազմավարությունը ազգային առանձնահատկությունների համատեքստում կարող է լավ օրինակ հանդիսանալ Հայաստանի տնտեսության թվայնացման համար, ինչով էլ պայմանավորված է թեմայի արդիականությունը: Հոդվածի նպատակն է Չինաստանի թվայնացման մոդելի հիմնական բաղադրիչները ուսումնասիրության արդյունքում առաջարկել այն ուղիները, որոնք կարող են կիրառվել ՀՀ տնտեսության թվայնացմանը գործընթացում: Հետազոտական աշխատանքի հիմնական խնդիրներն են՝ Չինաստանի թվային զարգացման պատմության ուսումնասիրությունը, թվային ներդրման մակարդակի գնահատումը, Չինաստանի թվային տնտեսության առանձնահատկությունների վերլուծությունը և բացահայտումը, Հայաստանի թվային տնտեսությունը արդիականացնելու նպատակով համապատասխան ուղիների առաջարկելը՝ Չինաստանի փորձի հիման վրա: An analysis of how China manages to successfully implement a digitalization strategy and combines it with national specifics is a good example in the digitalization of the Armenian economy, what determines the relevance of the topic. The purpose of the article is to identify the key elements that form the digitalization model of China, to identify possible ways to apply the Chinese experience of digitalization on the economy of Armenia. The main objectives of the research work include: studying the history of China's digital development, assessing the level of digital adoption, analyzing and identifying the features of China's digital economy, proposing appropriate ways to modernize Armenia's digital economy based on China's experience.
Keywords: Экономика