The Role Of Innovations In Assessing The Economic Security Of The Country - Poghosyan, Mariam; Muradyan, Lilit
Հոդվածի արդիականությունը: Աշխարհում տիրող հետհամավարակային և օրեցօր ավելացող պատերազմների պայմաններում անհրաժեշտություն է առաջանում դիտարկել տնտեսական զարգացման վրա ազդող այնպիսի գործոնը, ինչպիսին տնտեսական անվտանգությունն է: Հայաստանի համար աճող անկայունությանը նպաստեց պատերազմը, համավարակի հետ զուգորդվելով, և հանգեցրեց տնտեսական անվտանգության համակարգային խնդրի: Հոդվածի նպատակն է բացահայտել երկրում տնտեսական անվտանգության ապահովման հիմնական գործոնները, մասնավորապես՝ ինովացիաների դերն այդ գործընթացում: Նպատակի իրականացման համար առաջադրվել են հետևյալ խնդիրները՝ · Ուսումնասիրել տնտեսական անվտանգության համակարգը պայմանավորող տարրերը, ·Դիտարկել տնտեսական անվտանգության գնահատման ցուցանիշները և վերլուծել տնտեսական անվտանգության վրա ազդեցություն ունեցող հիմնական ցուցանիշները, · Բացահայտել ինովացիաների դերը տնտեսական անվտանգության ապահովման հարցում: Актуальность статьи: В условиях постпандемии и усиления войн в мире необходимо учитывать такой фактор влияния на экономическое развитие, как экономическая безопасность. В условиях нынешнего кризиса и нестабильной ситуации в Армении, обсуждение системы экономической безопасности страны становится актуальным. Целью статьи является выявление основных факторов обеспечения экономической безопасности в стране, в частности - роли инноваций в этом процессе. Для реализации цели были поставлены следующие задачи: · Изучить элементы, определяющие систему экономической безопасности, · Рассмотреть показатели оценки экономической безопасности и проанализировать основные показатели, влияющие на экономическую безопасность, · Определить роль инноваций в обеспечении экономической безопасности.
Keywords: Economy