«Մագլև» գնացքի կախոցի էլեկտրամագնիսական համակարգի մագնիսական շղթայի փոխարինման սխեման և մաթեմատիկական մոդելը - Ա. Խ. Գրիգորյան; Ն. Հ. Չուխաջյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
«Մագլև» գնացքի կախոցի էլեկտրամագնիսական համակարգի մաթեմատիկական մոդելը կազմվել է մագնիսական շղթայի փոխարինման սխեմայի հիման վրա։ Սխեմայում ցրման մագնիսական հոսքը ներկայացնող զուգահեռ ճյուղերի քանակը որոշվել է ավտոմատացված եղանակով` ելնելով խնդրի լուծման ընդունելի ճշգրտությունից։ Շղթայի տեղամասերի մագնիսական լարվածությունների արժեքները որոշվել են մագնիսական ինդուկցիայի հայտնի արժեքների միջոցով, նյութի աղյուսակի տեսքով հանձնարարված մագնիսացման կորից՝ այն Լագրանժի 4-րդ կարգի բազմանդամով մոտարկելու ճանապարհով։ На основе схемы замещения магнитной цепи составлена математическая мо- дель электромагнитной системы подвеса поезда “маглев”. В схеме число параллельных ветвей, представляющих магнитный поток рассеяния, определяется автоматизированным способом, исходя из приемлемой точности решения задачи. По известным значениям магнитной индукции определяются значения магнитной напряженности на отдельных участках цепи путем аппроксимации кривой намагничивания материала, заданной в виде таблицы, многочленом Лагранжа 4-й степени. The mathematical model of the electromagnetic system of the maglev train suspension is developed on the basis of the magnetic circuit equivalent scheme. The number of parallel branches in the scheme, representing the scattering magnetic flux between the system's cores is determined automatically based on the acceptable accuracy of the solution of the problem. The values of magnetic intensity in certain parts of the circuit are determined by approximating the material magnetization curve. The approximation is carried out by the Lagrange polynomial of the 4th degree by using the known values of magnetic induction which are given in the form of a table.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology