The Role Of Exports Of Semi-Manufactured Gold, Metalic Ores And Concentrates In Ensuring Economic Growth In Armenia In The Short Run - Dokholyan, Sergey; Makaryan, Anna
2022թ.-ի առաջին եռամսյակում Ռուսաստանի նկատմամբ կիրառված արևմտյան պատժամիջոցները կարող են միջնաժամկետ հատվածում մեծացնել ՀՀ-ից ապրանքների արտահանման կենտրոնացվածության աստիճանը: Այսպիսով՝ մետաղական հանքաքարի, խարամի և մոխրի տեսակարար կշռի մեծացումը ապրանքների արտահանման կառուցվածում, ինչը նաև արձանագրվել էր 2013-2021թթ.-ին, շարունակվելու է նաև միջնաժամկետ ժամանակահատվածում: Западные санкции, введенные в отношении России в первом квартале 2022 года, могут повлиять на уровень концентрации экспорта товаров из Армении в среднесрочной перспективе. Таким образом, увеличение доли металлических руд, шлака и золы в общем объеме товарного экспорта, о котором сообщалось в период 2013-2021 годов, может продолжиться и в среднесрочной перспективе.
Keywords: Economics