Երկչափ ազդանշանների վերականգնումը և սեղմումը վեյվլետ- տեխնոլոգիաների կիրառմամբ - Ս. Գ. Գոմցյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկվել են միաչափ և երկչափ ազդանշանների վեյվլետ-տրոհման և վերականգնման տեսական հիմունքները՝ անընդհատ և ընդհատ ձևափոխությունների դեպքում, ինչպես նաև սեղմման և աղմուկներից վեյվլետ-մաքրման գաղափարները: Рассмотрены теоретические основы вейвлет-разложения и восстановления одномерных и двумерных сигналов в случае непрерывного и дискретного преобразования, а также принципы сжатия и очистки сигналов от шума.The theoretical bases of the wavelet-decomposition and reconstruction of onedimensional and two-dimensional signals are considered in case of continuous and discrete transformation, also the compression and noise wavelet-cleaning principles.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology