A direct digital system for complex impedance measurement via a passive V-I sensor - Hakhoumian, A. A.; H. K. Melikyan; N. G. Poghosyan; S. T. Sargsyan; T. V. Zakaryan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
In this article the direct digital method for impedance measurement is introduced. The accuracy of the phase measurement is estimated. Initial system calibration technique is presented and several known load impedances are measured. Ներկայցվել է իմպեդանսի ուղիղ թվային չափման եղանակը: Կատարվել է փուլային ճշտության գնահատում: Ցույց է տրվել համակարգի նախնական համալարման եղանակը, և կատարվել չափումներ տարբեր հայտնի բեռների միջոցով: Представлен метод прямого цифрового измерения комплексного импеданса. Проведена оценена точности измерения фазы. Показана техника начальной калибровки системы. Произведены измерения импеданса заведомо известных нагрузок.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology