Օպտիմալ կառավարման միաչափ վարիացիոն հաշվի խնդիրներում վարիացիայի հավասարումների եզրային պայմաննների գնահատումը - Ս. Ա. Սահակյան; Մ. Կ. Դարախչյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մշակվել են օպտիմալ կառավարման միաչափ վարիացիոն հաշվի խնդիրների վարիացիայի հավասարումներում անհայտ ֆունկցիաների եզրային պայմանները: Ստացված արդյունքների հիման վրա կարելի է լուծել վարիացիայի հավասարումները և գնահատել որակի ֆունկցիոնալի (ՈՖ) փոփոխությունները կառավարման նպատակի պարամետրերի փոփոխությունների դեպքում: Բերված է թվային օրինակ: Разработаны граничные условия неизвестных функций уравнений вариации в одномерных задачах вариационного исчисления оптимального управления. На основе полученных результатов можно решить уравнения вариации и оценить изменения функционала качества при изменениях параметров цели управления. Приведен численный пример. The boundary conditions of unknown functions in variation equations of optimal control one-dimensional variation calculus tasks are developed. Based on the obtained results, it is possible to solve variation equations, and to evaluate the quality functional changes in case of control purpose parameter changes. A numerical example is given.
Keywords: Technology; Engineering