Բերկովիցի ալգորիթմի բազմաչափ դիֆերենցիալ նմանակը - Վ. Ա. Պողոսյան; Ա. Գ. Ավետիսյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Առաջարկվել է բազմապարամետրական մատրիցների բնութագրիչ բազմանդամի որոշման մեթոդ՝ հիմնված Բերկովիցի ալգորիթմի և Գ.Ե. Պուխովի բազմապարամետրական դիֆերենցիալ ձևափոխությունների վրա։ Ներկայացվել են մոդելային օրինակ և բնութագրիչ բազմանդամի գործակից-ֆունկցիաների որոշման ընթացակարգը։ Предложен метод определения коэффициентов-функций характеристического многочлена многопараметрических матриц на основе метода Берковица и многомерных дифференциальных преобразований Г.Е. Пухова. Представлены модельный пример и процедура нахождения коэффициентов-функций характеристического многочлена. A method for defining the coefficients-functions of the characteristic polynomial based on Berkowitz’s algorithm, and G.E. Pukhov’s multidimensional differential transforms is proposed. A model example and a procedure for finding the characteristic polynomial coefficients-functions are presented.
Keywords: Technology