Cut-off circuit for dual rail sram periphery with improved dynamic power - V. Sh. Melikyan; A. V. Avetisyan; K. H. Safaryan (Հայաստանի ԳԱԱ)
New circuit technique to reduce the dynamic mode power of SRAM is proposed. A cut-off-circuit (COC) is proposed to turn off the periphery voltage while keeping memory array voltage as high. This circuit is implemented in a dual-rail-supply SRAM. Առաջարկվում է նոր սխեմա` ստատիկ կամայական ընտրությամբ հիշասարքի դինամիկ ռեժիմի հզորությունը նվազեցնելու նպատակով: Ներկայացվում է մի շղթա, որն անջատում է շրջագծի լարումը` պահպանելով հիշողության մատրիցի լարումը: Ի տարբերություն դինամիկ հզորության կրճատման այլ մեթոդների` առաջարկվող մեթոդն ապահովում է դինամիկ հզորության նվազեցումը՝ միևնույն ժամանակ ունենալով մակերեսի նվազագույն աճ: Այս սխեման իրականացված է կրկնակի սնուցման դողերով ստատիկ կամայական ընտրությամբ հիշասարքերում: Предложена новая схема для снижения мощности динамического режима статической памяти с произвольным доступом. Предлагается цепь, которая отключает напряжение периферии, при этом сохраняя напряжение матрицы памяти. В отличие от других методов снижения динамической мощности, предложенный метод имеет меньшую разницу в площади памяти и в то же время обеспечивает наибольшее снижение динамической мощности. Эта схема реализована в статической памяти с произвольным доступом с двумя шинами питания.
Keywords: Technology