Կիբեռանվտանգության ոլորտում օպտիմալ ներդրումային որոշումների կայացումը մեծ անորոշության պայմաններում - Ա. Հ. Գրիգորյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Ներկայացված է մեծ անորոշության պայմաններում կիբեռանվտանգության ոլորտում ներդրումային որոշումների կայացման մոդելավորումը` Գորդոն-Լոեբի մոդելի ընդլայնմամբ: Ցույց է տրված, որ մեծ անորոշության պայմաններում կիբեռանվտանգության ոլորտում օպտիմալ որոշումների կայացման դեպքում էականորեն կարևոր են որոշում կայացնողի վերաբերմունքը անորոշության նկատմամբ, ներդրվող օպտիմալ գումարի չափը և ներդրումների կատարման ժամանակի օպտիմալ կառավարումը: Проведено моделирование принятия инвестиционных решений в области кибербезопасности в условиях больших неопределенностей путем расширения инвестиционной модели Гордона-Лоэба. Показано, что отношение к большим неопределенностям лица, принимающего решение, определение оптимальной суммы инвестиций и оптимальное управление временем имеют важное значение в принятии оптимальных решений в области кибербезопасности в условиях больших неопределенностей. The modeling of taking investment decisions in the sphere of cybersecurity under ambiguity by the extension of the Gordon-Loeb investment model is introduced. It is shown that the attitude of the decision-maker to the ambiguity, the optimal amount of investment and the optimal timing are significant when making optimal investment decisions in the sphere of cybersecurity under ambiguity.
Keywords: Technology