Искусственные нейронные сети и их применение в автоматическом распознавании модуляций - А. Г. Гулян; О. Ж. Севоян; А. М. Тантушян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Целью автоматического распознавания модуляций (АРМ) является опознание типа модуляции принятого сигнала без каких-либо начальных данных о нем. АРМ представляет собой ответственную задачу, поскольку для демодулятора чрезвычайно важно знать правильный тип модуляции принятого сигнала. Для решения этой задачи существует несколько методов и технологий, одними из которых являются искусственные нейронные сети (ИНС). В данной работе описаны ИНС с целью дальнейшей разработки алгоритма для решения задачи АРМ. Մոդուլացումների ավտոմատացված ճանաչման (ՄԱՃ) նպատակն է ճանաչել ընդունված ազդանշանի մոդուլացման տեսակը՝ առանց նրա մասին որևէ սկզբնական տվյալների: ՄԱՃ-ը շատ կարևոր խնդիր է, քանի որ ապամոդուլարարի համար չափազանց կարևոր է իմանալ ընդունված ազդանշանի ճիշտ մոդուլացման տեսակը: Խնդրի լուծման համար գոյություն ունեն մի քանի մեթոդներ և հնարքներ, որոնցից են արհեստական նեյրոնային ցանցերը (ԱՆՑ): Աշխատանքում նկարագրված են ԱՆՑ-երը՝ հետագա մոդուլացումների ավտոմատացված ճանաչման խնդրի լուծման ալգորիթմի մշակման նպատակով: The goal of automatic modulation recognition (AMR) is to recognize the received signal's modulation type without any prior data. ARM is a very important task, since it is vital for the demodulator to know the received signal's exact modulation type. There are several methods and technologies to solve this task, one of which is artificial neural networks (ANN). ANNs are described in this work for the purpose of automatic modulation recognition algorithm future development.
Keywords: Technology