Раздача тонкостенной трубчатой заготовки давлением импульсно-магнитного поля - В. А. Ананян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрена возможность деформирования тонкостенной трубчатой заготовки раздачей импульсным магнитным полем с целью решения технологически особой задачи с получением трубчатой детали сложной конфигурации с большими относительными деформациями без повреждения обработанных поверхностей и с отверстиями без заусениц. Выявлено напряженно-деформированное состояние детали, а также приведена расчётная формула работы деформирования с целью определения предварительно накопленной электроэнергии в конденсаторной батарее магнитно-импульсной установки. Դիտարկված է իմպուլսամագնիսական դաշտով ընդարձակված խողովակաձև բարակապատ նախապատրաստուկի դեֆորմացման հնարավորությունը՝ լուծելու համար տեխնոլոգիական հատուկ խնդիր՝ ստանալ հարաբերականորեն մեծ դեֆորմացումներով բարդ ձևափոխություններով խողովակաձև դետալներ՝ առանց վնասելու մշակվող մակերևույթները և անծլեպ անցքերով: Բացահայտվել է դետալի լարվածադեֆորմացիոն վիճակը, ինչպես նաև ներկայացված է դեֆորմացման աշխատանքի հաշվարկային բանաձևը՝ որոշելու համար մագնիսաիմպուլսային տեղակայանքի կոնդենսատորային մարտկոցում նախնական կուտակված էլեկտրաէներգիան: The possibility of deformation of a thin-walled pipe blank is considered by a magnetic pulse field aimed at solving the specific technological practical problem in order to obtain complex structure pipe parts which have large relative deformation, without damaging the polished surface, and without filing the holes. The pipe part stress-strain state is revealed, as well as the calculation formula for the deformation impact is given to determine the needed energy accumulated in the magnetic-impulse battery.
Keywords: Technology; Mechanical engineering and machinery